Championfest på Per-Eriksgården måndagen den 23 juli 2012

 

 


Fem colliechampions
F v N CH Rudängens Jolene, N DK CH Blomlanes Blue Beauty, N DK CH Bermarks Olwen In Blue,
SE CH Korad Gatefield Smart Guy och SE CH Korad Gatefield Sunny Girl.

Att träffas och ha trevligt är kul och mkt inspirerande,
Alla borde ta chansen att mötas i samförstånd, inta god mat, dricka mer eller mindre alkoholhaltiga drycker och snacka och diskutera hund. Så gjorde vi, några goda vänner, för att fira våra hundars framgångar i utställningsringen.
Vi var Peter o Malena, Torill och Hermann , Marianne och Palle, Stefan ( utan kära hustrun Anna-Karin, jobb ), Johnny och Volker, Anki och Jan-Olov, Anette och så jag.
 

 

Tillställningen började på söndagen ( för somliga redan på lördagen ). Min snälla granne hade gjort i ordning en parkeringsplats för husvagnar på ett gärde. Det såg pampigt ut nerifrån vägen och de förbifarande höjde ett ögonbryn och undrade säkert vad som hände på Per-Eriksgården. Det mest imponerande var husvagnen, som parkerade av sig själv. Peters naturligtvis.

Måndag em inleddes med fotografering. Alla vet vi väl hur besvärligt det är att få fina foton på våra fyrbenta. Nu kunde vi hjälpas åt, klättra i träd, krypa under buskar, skälla, mua och mjaua för att få hundarna att spetsa öronen och se alerta ut. Inte lätt men ganska roligt för oss agerande. Fina kort fick vi emellertid. Det tyckte vi åtminstone själva.
 

Vi som var där


SE DK CH Bermarks Olwen In Blue
 


SE DK CH Blomlanes Blue Beauty
 


N CH Rudängens Jolene
 


N CH Smooth Velvet of Torrosly
 


 SE CH Korad Gatefields Sunny Girl
 


SE CH Korad Gatefield Smart Guy
 


SE CH Crumb's Overnight Sensation


SE CH Lizmark Marchant DórTickarys Point Black
Jag fick också vara med trots att jag " bara " har 3 cert.


Så började själva festen. Vackert väder, strålande sol för en gångs skull. Alla ikläddes reklamförkläden . Mingel och drink på gräsmattan. Drinken bestod av vodkamarinerade hallon plus vodka och hallonsoda. Icke rushaltiga drycker fanns tillgängliga för de som ville. Inte många indeed. Till detta serverades små svampfyllda krustader, ansjovissnurror och hembakat knäckebröd med cheddarost och fikonmarmelad.
 

              
 
       

Maten, som vi tillredde gemensamt ( iklädda förkläden ) bestod av grill med allahanda tillbehör med Malenas goda potatissallad till huvudrätt - skaldjurscoctail till förrätt och aftereightpanacotta med hembakade mandelflarn till efterrätt.. Gottegottgott ! Det sjöngs och skrattades runt bordet . Anna Uthorns hemgjorda sång om utställningsdomare väckte stor förtjusning.
 


 

 


 

Melodi : O Tannenbaum. Sångens namn är The Disgruntled Exibitor´s Lament.
 

Den löd sålunda ;

Före bedömningen :

Oh noble judge, oh clever judge, won´t you give my dog a price
I´ve groomed him up, he´s had his bath
His teeth are clean, his nails are cut
Oh noble judge, oh clever judge
Please say you think he´s rather cute.

Efter bedömningen :

Oh stupid judge, oh wicked judge
You gave my dog “ Disqualified “
You said he bites, his ears are pricked
And that he´s big and lame behind
Oh wicked judge, you should be kicked
Oh stupid judge, you must be blind.

Korv med bröd till nattamat.

 


Tummen upp för Marianne som fött upp två kullsyskon,
som blivit S CH och korade !


 

Det var en mycket trevlig tillställning på. Trots att man är bittra konkurrenter i utställningsringen ska man kunna umgås och ha kul tillsammans. Och vilka animerade diskussioner det blev vid frukostbordet dagen efter. Hundar, stamtavlor, sjukdomar, restriktioner, utställningar, MH, korningar – you name it. Vad man kan lära av varandra ! I hundvärlden blir man aldrig fullärd ! Inte ens efter 60 år i gamet.

Nästa år ses vi igen.


 

Won´t